ADO pakt verdiend punt tegen PSV

Aangepast

PSV heeft zijn eerste punten van het seizoen verspeeld. ADO hield de club uit Eindhoven in Den Haag knap op 2-2.

De ploeg van coach John van den Brom oogstte de laatste weken lof over het vertoonde spel en ook tegen PSV speelde ADO fris en aanvallend. En met de werklust zat het ook wel snor, want nadat Ibrahim Afellay de Eindhovenaren via het lichaam van Timothy Derijck al vroeg op 1-0 had gezet, werd vol overtuiging op de 1-1 gejaagd.

Die viel na een uur; Wesley Verhoek gaf voor, Jens Toornstra legde breed en Derijck tikte binnen. ADO verslapte even en PSV sloeg direct toe, toen Francisco Rodriguez een vrije trap achter Gino Coutinho kopte. De thuisploeg kon zich nogmaals oprichten en sleepte via Frantisek Kubik een verdiend punt uit het vuur.

De laatste keer dat ADO minimaal een punt overhield aan een ontmoeting met PSV, was in april 1991. Toen won de thuisploeg met 3-0 van de gasten uit Eindhoven.

Afellay blijft

Trainer Fred Rutten van PSV kon niet anders dan toegeven dat zijn elftal niet meer had verdiend dan één punt. "Als je twee keer voorkomt, moet je de wedstrijd op slot gooien. Dat hebben we niet goed gedaan. We gingen te snel de lengtebal spelen, daar hadden we niet de rust in. Het was een slechte wedstrijd van ons, een 'vechtwedstrijd' die in 2-2 een terechte uitslag had."

Ibrahim Afellay gaat er intussen vanuit dat hij dit seizoen bij PSV blijft. De middenvelder heeft nog een contract voor één jaar in Eindhoven en mag daarom bij een goed bod vertrekken, maar het is stil op de transfermarkt. "Ik reken nergens op. "

Teleurgesteld in de gang van zaken is de international naar eigen zeggen niet. "Als er geen interesse is, kun je ook niet teleurgesteld zijn."

STER Reclame