FC Twente te sterk voor Utrecht

Aangepast

FC Twente heeft thuis een 4-0 zege op FC Utrecht geboekt dankzij twee goals van Marc Janko en twee van Luuk de Jong.

Na een gelijkopgaande beginfase, kreeg Twente een overwicht en kwamen er legio kansen. Het benutten ervan bleek echter voor rust een probleem. Onder anderen De Jong en Janko, die in vrije positie over de bal heen maaide, misten de scherpte.

De tweede helft was een kopie van de eerste, totdat Janko eindelijk de ban brak met twee rake kopballen, in beide gevallen uit een voorzet van Theo Janssen. De aanvaller gebruikte ook zijn hoofd om de bal te bezorgen bij De Jong, die de 3-0 maakte en in de slotfase een fraaie slalom bekroonde met de vierde treffer.

Pasklaar

"Het begint te lopen", concludeerde Twente-trainer Michel Preud'homme. "We hebben veel nieuwe spelers. Het is logisch dat het even duurt voor men weet wat men aan elkaar heeft. Nu weet Theo Janssen hoe Marc Janko beweegt. Vervolgens legt hij de bal twee keer pasklaar neer op het hoofd van onze nieuwe spits."

"FC Utrecht miste vier spelers én heeft een zware wedstrijd tegen Celtic in de benen. Wij wilden onmiddellijk toeslaan om de opponent te ontmoedigen"gaf de belg de geplande tactiek prijs. "Dat is niet gelukt. In de eerste helft misten we te veel kansen. Na de rust is dat rechtgezet. We raken ingespeeld."

Utrecht miste in de Veste Dries Mertens, Nana Asare, Jacob Mulenga en Alje Schut. "En dan valt ook nog eens Sander Keller al in de eerste helft uit. Tegen een club van het niveau van FC Twente is dat te veel van het goede. De eerste helft heeft keeper Michel Vorm ons nog in de race gehouden. Na de rust was er geen houden meer aan."

STER Reclame