Ajax ruim langs De Graafschap

Ajax heeft in Doetinchem een 5-0 zege geboekt op De Graafschap, mede dankzij drie doelpunten van Luis Suarez.

Erg verrassend mochten de uitslag en score niet genoemd worden, want Ajax was bij de laatste drie bezoeken aan De Vijverberg ook al goed voor veel treffers, negentien om precies te zijn: 0-5, 1-8, 0-6.

Nadat Suarez Ajax op voorsprong had gekopt, kwamen de thuisploeg naarmate de eerste helft vorderde beter in de wedstrijd. Vooral Hugo Bargas was enkele keren dicht bij de gelijkmaker. Suarez sloeg echter vlak voor de rust opnieuw toe, ditmaal met een fraaie vrije trap.

Daarmee was het vuur bij De Graafschap nog niet gedoofd. Integendeel, na rust viel de ploeg met veel bravour aan, zij het vergeefs. Vervolgens liet Urby Emanuelson zien ook wel raad te weten met vrije trappen. Suarez frommelde de 4-0 binnen, waarna invaller Christian Eriksen van afstand voor de 5-0 tekende.