FC Groningen te sterk voor Willem II

time icon Aangepast

Willem II wacht na vier duels nog op zijn eerste punt van het seizoen. Thuis werd met 3-0 van FC Groningen verloren.

Het duel kwam pas in de slotfase van de eerste helft tot leven. De eerste grote Groningse kans resulteerde in een goal van Tom Hiariej, die Niki Mäenpää met een bekeken stiftje verschalkte.

Willem II was dicht bij succes bij vrije trappen van Juha Hakola (door Andreas Granqvist van de lijn gekopt) en Andreas Lasnik (gestopt door keeper Luciano).

Na rust kon Willem II aanvallend geen vuist maken en nam Groningen eenvoudig afstand. Thomas Enevoldsen trof doel na prima werk van Leandro Bacuna en Nicklas Pedersen scoorde met een prachtig schot uit de rebound nadat Mäenpää zijn eerste inzet had gestopt.

Huistra bekritiseert eigen ploeg

Pieter Huistra, trainer van FC Groningen, vond het toch nodig om na afloop van de gemakkelijke overwinning kritiek uit te oefenen op zijn eigen ploeg.

"Wij waren de eerste helft niet scherp, zaten totaal niet in de wedstrijd. We hebben toen geluk gehad dat we door een mooie aanval toch 1-0 maakten. In de rust konden we de boel opschudden. De tweede helft was veel beter. Zo moeten wij negentig minuten voetballen."

Zijn collega Gert Heerkes betreurde de uitslag. "Voor de vierde keer weer niet de punten kunnen pakken. De eerste helft was onze organisatie goed, toch bleef Groningen goed overeind. In de tweede helft was het gedaan na het tweede doelpunt. Maar ik moet zeggen: er waren ook lichtpuntjes."

STER Reclame