"De droom is een nachtmerrie geworden". Cervélo-manager Joop Alberda ziet na slechts twee jaar een einde komen aan 'zijn' wielerploeg.

Financiële problemen lagen ten grondslag aan de opheffing van de wielerformatie, die zowel een prof- als een vrouwenploeg huisvest.

"Geld is een bijprodukt van vertrouwen, en je moet het ergens verdienen", zei Alberda vrijdag in Spanje in de microfoon van Mart Smeets. Een extra lange versie van diens reportage treft u aan de rechterzijde van deze pagina aan.

"Cervélo had het imago van een Pro Tour-team, maar was dat niet. Er was sprake van een geweldige dosis positivisme en veel idealisme, maar zéker niet van een ongelimiteerd budget. En niemand maakte zich daar zorgen over", zo kijkt Alberda terug.

Toekomst Bos onzeker

Een deel van de Cervélo-renners gaat, net zoals enkele leden van de technische staf, onderdak vinden bij Garmin. Of sprinter Theo Bos ook die overstap gaat maken is onduidelijk. "Daar heb ik nog geen zekerheid over, het is nog even afwachten." Bos beschrijft de sfeer in de ploeg als volgt: "Niet iedereen beseft het nog echt, maar over het algemeen is men wel down."

Cervélo gaat zaterdag 'gewoon' van start in de Vuelta. Theo Bos is van de partij, net als kopman Carlos Sastre en Thor Hushovd, Xavier Tondo, Oscar Pujol, Philip Deignan, Stefan Denifl, Xavier Florencio en Iñigo Cuesta. Laatstgenoemde veteraan start met rugnummer 1, omdat de organisatie de 41-jarige Spanjaard wil eren voor diens recordbrekende zeventiende Vuelta-deelname.

Normaal gesproken wordt de '1' gedragen door de winnaar van het jaar ervoor. Maar de geschorste Alejandro Valverde kan niet meeedoen aan deze ronde.

STER reclame