Levende tijger ontdekt in handbagage

Aangepast

Op het vliegveld van Bangkok is een vrouw aangehouden die een levend tijgerwelpje in haar bagage wilde meesmokkelen. Het diertje was zwaarverdoofd tussen enkele knuffeltijgers gestopt.

De 31-jarige vrouw werd betrapt toen haar handbagage te groot bleek om mee aan boord te nemen. Toen de tas daarop werd gescand, was een geraamte te zien. In eerste instantie dachten de beambten aan een kat, maar later bleek het om het twee maanden oude roofdier te gaan.

De vrouw was van plan met een vlucht van Mahan Air naar Iran te vliegen. Ze kan vier jaar celstraf krijgen en een boete van 1000 euro.

Straffen

Het welpje is overgedragen aan een dierenopvang in Thailand. De Thaise politie onderzoekt of het dier in het wild gevangen is of in gevangenschap geboren werd. Er is DNA-materiaal afgenomen om te vergelijken met andere tijgers.

De tijger wordt in Thailand bedreigd door stropers. Aan tijgerproducten worden in Aziƫ magische krachten toegeschreven.

"Als mensen al levende tijgers proberen mee te smokkelen, dan denken ze blijkbaar dat ze er makkelijk mee wegkomen", waarschuwt een woordvoerder van de internationale milieuorganisatie TRAFFIC. "Alleen zware straffen kunnen daar verandering in brengen."

STER Reclame