Beatrix niet bij uitvaart prins Carlos Hugo

Aangepast

Koningin Beatrix zal zaterdag in Parma niet aanwezig zijn bij de uitvaart van prins Carlos Hugo de Bourbon de Parme. Wel zijn haar zonen, de prinsen Willem-Alexander, Friso en Constantijn en hun echtgenotes aanwezig bij de begrafenismis in de Steccata basiliek van het voormalige hertogdom.

Ook prinses Irene, de ex-echtgenote van prins Carlos Hugo, zal bij de uitvaart zijn. Verder zijn prinses Margriet, Pieter van Vollenhoven, hun vier zonen en prinses Aimée aanwezig.

Prins Carlos Hugo stierf vorige week woensdag op 80-jarige leeftijd in Barcelona.

Oud-bisschop Bär

De mis wordt geleid door vier voorgangers. Een van hen is monseigneur Philippe Bär, oud-bisschop van Rotterdam. Hij heeft goede banden met de koninklijke familie. Hij zegende in 2001 het huwelijk in van Carlos Hugo's dochter Margarita en Edwin de Roy van Zuydewijn.

Aan het begin van de uitvaart zal de kist de basiliek worden binnengedragen door ridders van de Constantinische Orde van Sint-Joris, waarvan prins Carlos Hugo grootmeester was.

Na afloop van de mis wordt het stoffelijk overschot van Carlos Hugo bijgezet in de koninklijke crypte, waar ook andere leden van de familie Bourbon Parma hun laatste rustplaats hebben.

Nieuwe hertog

Prins Carlos, de oudste, 40-jarige zoon van prins Carlos Hugo en prinses Irene, zal vervolgens ingehuldigd worden als nieuwe hertog van Parma en Piazenza. Zijn broer, prins Jaime, zal hem de versierselen omhangen die horen bij het grootmeesterschap van de Constantijnse orde.

STER Reclame