Krappe thuiszege FC Groningen

FC Groningen heeft in eigen huis een benauwde 2-1 geboekt op De Graafschap, dat 75 minuten met tien man speelde.

Vorige week deed De Graafschap zichzelf tegen PSV na vijf minuten de das om, met een rode kaart voor Purrel Fränkel en een door Balász Dzsudzsák benutte strafschop.

Nu was het na een kwartier raak. an-Paul Saeijs haalde Dusan Tadic neer, kreeg rood en Andreas Granqvist benutte de strafschop. En dat na kansen voor Rydell Poepon, Yuri Rose en Hugo Bargas in de eerste vijf minuten.

Na de 2-0 van Thomoas Enevoldsen leek het duel gespeeld, maar de gasten richtten zich na rust op. Luciano redde bij een fraaie inzet van Poepon, die even later alsnog scoorde. In de laatste 20 minuten kregen beide ploegen nog een handvol kansen, maar het bleef bij 2-1.