Twente breekt ban bij Vitesse

Landskampioen FC Twente heeft in zijn derde duel eindelijk de ban gebroken.

Na de 0-0 tegen Roda JC en Heerenveen, werd in Arnhem met 3-0 gewonnen van Vitesse.

Nadat de povere eerste helft, waarin de beste kansen voor de bezoekers waren, zonder doelpunten was afgesloten, wist Twente na rust het net wel te vinden.

Een miserabel genomen vrije trap van Dalibor Stevanovic leidde tot een razendsnelle counter en het eerste Twentse doelpunt in 237 minuten voetbal. Marc Janko maakte op aangeven van Wout Brama zijn eerste goal in Enschedese dienst.

Acht minuten later besliste Luuk de Jong het duel na een puike pass van Bryan Ruiz, waarna bij de 3-0 in de extra tijd dezelfde rolverdeling gold.

Druk weg

Coach Michel Preud'homme was opgelucht met de eerste treffer. "Je voelde dat het zwaar begon te wegen bij de spelers. Na die 0-1 voel je dan ook dat er een zware druk van de schouders viel", aldus de Belg.