Andre Greipel snelste in Ardooie

time icon Aangepast

Andre Greipel is winnaar geworden van de tweede etappe in de Eneco Tour. De Duitser van HTC-Columbia bleek in de rit van het Brabantse St.Willebrord naar het Belgische Ardooie (198,5 kilometer) de snelste in de massasprint.

De etappe was bijna een kopie van die van woensdag. Drie renners namen vanuit de start de benen en mochten van de rest een gat van enkele minuten slaan. Zodra finishplaats Ardooie in zicht kwam, was het echter rap gedaan met de kansen van Stijn Neirynck, Vitaliy Buts en Miguel Minguez.

In de afsluitende plaatselijke ronde reed Greipel lang achteraan. Net op tijd werd hij naar voren geloodst, waarna de Duitser in de sprint Robbie McEwen en Edvald Hagen voorbleef en zijn zeventiende zege van het seizoen kon bijschrijven.

De Canadees Svein Tuft, sinds de proloog van dinsdag drager van de leiderstrui, blijft het algemeen klassement aanvoeren.

Tegenvaller

Kenny van Hummel was in het verhaal van de sprint niet voorgekomen. De dertiende plaats was een fikse tegenvaller voor de sprinter uit Huissen die twee ritten in deze Eneco Tour vooraf had omcirkeld.

"Dit was de eerste kans, zaterdag in Roermond is de tweede. Ik baal als een stekker", mokte de renner van Skil-Shimano. Ploegleider Rudi Kemna voorzag een goed gesprek.

"Zonder verwijten. Kenny is zo gedreven, hij wil zo ontzettend graag. Misschien is hij wel te gretig. Daar gaan we eens over praten. Al snap ik ook wel dat het, als je een erelijst hebt a la Greipel, een stuk makkelijker is rustig op je kans te wachten."

Geen verwijten

Van Hummel wilde niemand iets verwijten. "Misschien kom ik in de finale net een mannetje tekort, maar ze doen allemaal hun stinkende best. Ik zat op anderhalve kilometer goed geplaatst, in het wiel van McEwen. Maar vervolgens kom ik bij de laatste bochten in de verdrukking en moet ik remmen. Dat is dodelijk op dit niveau."

Vorige week werd hij nog tweede in Veenendaal, achter Boasson Hagen. Met de vorm is niets mis, wist Van Hummel in Ardooie. "Ik heb goede benen, maar daar koop je niks voor. De conditie is echt top, maar als je niet eens in de positie zit om mee te sprinten, kun je dat niet laten zien."

Vrijdag doet het peloton de Vlaamse Ardennen aan in een rit met start en finish in Ronse. De Eneco Tour eindigt dinsdag met een tijdrit over 17 kilometer.

STER Reclame