CDA-partijvoorzitter Bleker heeft twee manifesten over de kabinetsformatie in ontvangst genomen. Beide tellen zo'n duizend handtekeningen van CDA'ers.

De ondertekenaars van het ene manifest, 'Wij staan voor onze grondrechten', willen dat het CDA stopt met de onderhandelingen met de PVV.

Het andere manifest, 'Wij staan achter het CDA', is juist een oproep om door te praten over een rechts kabinet met gedoogsteun van de partij van Geert Wilders.

De CDA-leden die dit manifest steunen, vinden dat het CDA de PVV niet bij voorbaat moet uitsluiten en willen het resultaat van de onderhandelingen afwachten.

'Slap hapje'

Het CDA-bestuur praat de hele dag met kaderleden van de partij over de formatie. Voorzitter Bleker zei vandaag dat "het CDA niet meedoet aan een kabinet dat morrelt aan wezenlijke principes die in Nederland in decennia zijn opgebouwd".

Bleker beaamde eerder al dat er veel discussie is in het CDA, maar dat is volgens hem "niet meer dan normaal". Als het anders was, "zouden we een heel slap hapje zijn".

Hij wijst erop dat de leden zich nog op een partijcongres mogen uitspreken en dat veel CDA'ers hun standpunt nog niet hebben bepaald.

Lees ook het weblog: De gave van Bleker

STER reclame