Roda JC pakt punten in Den Haag

Roda JC heeft enigszins tegen de verhouding in met 3-1 gewonnen bij ADO Den Haag, dat na twee duels nog op nul punten staat.

In een enerverende eerste helft kwam de thuisploeg snel op 1-0: Wesley Verhoek, de beste speler aan ADO-zijde, gaf voor en Frantisek Kubik liep binnen.

De voorsprong werd echter net zo snel weer verspeeld. Christian Kum vloerde Morten Skoubo en Mads Junker benutte de daarop toegekend strafschop. En na een vlotte combinatie werd Laurent Delorge diep gestuurd en die passeerde keeper Gino Coutinho: 1-2.

Ook na de rust ontbrak het ADO niet aan goede wil. Het speelde echter te gehaast om succes te hebben, al had Ricky van den Bergh de 2-2 op zijn schoen. De eerstvolgende aanval van Roda leverde direct dankzij een prachtig schot van Jimmy Hempte de 1-3 op, waarna ADO de weg kwijt was.