NEC slaat na rust toe in Tilburg

NEC heeft in Tilburg ook zijn tweede competitieduel gewonnen. Willem II werd, na een 2-1 achterstand, met 5-3 geklopt. De Nijmeegse ploeg deelt nu de koppositie met PSV, de enige andere club in de eredivisie die nog geen puntverlies heeft geleden.

Aan de hand van Juha Hakola en Andreas Lasnik was Willem II voor rust de betere ploeg. De Fin maakte al na zeven minuten de 1-0 en de Oostenrijker, die alle corners en vrije trappen nam, vond na een half uur de vrijgelaten Frank Demouge: 2-1. Tussendoor zorgde Lasse Schöne, na een assist Leroy George, voor 1-1.

NEC begon sterk aan de tweede helft en liep via Björn Vleminckx, die een strafschop benutte en via een intikkertje 3-2 maakte, en Bas Sibum uit naar 4-2.

Willem II richtte zich echter weer op en kreeg ook kansen via Demouge, maar zag alleen Andreas Lasnik van de penaltystip scoren. In blessuretijd sloeg Vleminckx nog eens toe.