Een landelijke pinstoring bij ING heeft gisteravond op Twitter geleid tot geruchten over gratis geld. Maar de ING weerspreekt de berichten: "Van gratis geld is absoluut geen sprake geweest."

Onder meer bij een pinautomaat van de Rabobank in Scheveningen ontstond een lange rij uitgelaten mensen. Volgens de geruchten zouden ING-klanten die daar 50 euro pinden maar liefst 250 euro krijgen. Dat bedrag zou niet van de rekening worden afgeschreven.

Technische storing

Karin van der Pol van de ING verklaart in het NOS Radio 1 Journaal dat dat laatste niet waar is. "Wat klopt is dat mensen met een saldo van vijftig euro, 250 euro konden opnemen. Maar ik wil daar bij benadrukken dat dat geld gewoon van de rekening wordt afgeschreven."

De banken weten nog niet wat er precies aan de hand was, maar beweren stellig dat het geld nooit 'gratis' is geweest. "Het zijn absoluut geruchten", zegt Van der Pol. "We hebben een landelijke technische storing gehad in het ING-systeem, waardoor de geldautomaten tijdelijk buiten werking waren."

Andere banken

De ING-klanten konden daarom geen geld opnemen bij hun bank, maar wel bij andere banken. "Ook konden ze gewoon betalen bij bijvoorbeeld tankstations en restaurants tot een bedrag van 250 euro."

STER reclame