NOS NieuwsAangepast

Canal Parade trekt 380.000 bezoekers

De Canal Parade in Amsterdam heeft dit jaar 380.000 bezoekers getrokken. Dat zijn er bijna 200.000 minder dan vorig jaar. De organisatie van Gay Pride wijt de lagere opkomst aan het slechte weer, maar is verder tevreden over het verloop van het evenement.

Ongeveer tachtig boten met homo's, lesbiennes, transseksuelen en homoactivisten voeren vanmiddag door de Amsterdamse grachten. De tocht werd geopend door een boot met Europarlementariërs. Die deden voor het eerst aan het evenement mee. Langs de kanten en op bruggen stonden ook veel bezoekers uit het buitenland.

Cruiseschip

Op de boot met Europarlementariërs speelde een orkest het Europese volkslied en spraken politici zich uit tegen landen waar homoseksualiteit taboe is. Voor het eerst voeren ook boten mee met joden en hoogbegaafden.

Eerder vandaag kwam in de hoofdstad een groot cruiseschip aan met 2100 homo's aan boord. Ze zijn speciaal voor de Canal Parade van Scandinavië naar Amsterdam gekomen. Het is voor het eerst dat zoveel homo's een cruise naar Amsterdam maken om de Gay Pride en de Canal Parade mee te maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl