Ajax maakt het zichzelf lastig

Het zal voor Ajax nog een hele kluif worden om zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van de Champions League.

Ajax verzuimde in de eigen Arena afstand te nemen van het Griekse PAOK Saloniki en kwam niet verder dan 1-1.

Ajax was een uur lang oppermachtig, maar sprong slordig met de vele kansen om.

Na mogelijkheden voor Luis Suarez, Siem de Jong en Miralem Sulejmani was het in de dertiende minuut wel raak: doelman Kostas Chalkias tastte mis en in de scrimmage die daarop volgde, scoorde Suarez met een omhaal. De Jong, Sulejmani en Suarez misten daarna kansen op 2-0.

Na rust waren de kansen schaars. Uit één van de weinige Griekse counters maakte Vladimir Ivic de 1-1. Ajax herpakte zich nog wel, maar wist geen gevaar meer te stichten.

Keeper Konstantinos Chalkias van PAOK mist volgende week de return in eigen huis. Chalkias brak zijn vinger bij de 1-0. Als Ajax in Griekenland deze voorronde doorkomt, wacht er nog een laatste voorronde.