Dode bij bomaanslag in Bangkok

Aangepast

Bij een bomexplosie in Bangkok is een dodelijk slachtoffer gevallen. Zeker tien mensen raakten gewond toen de bom ontplofte in een afvalbak bij een bushalte.

De explosie gebeurde in het winkelgebied van de Thaise hoofdstad waar in het voorjaar de 'roodhemden' weken demonstreerden voor de terugkeer van de verbannen oud-president Thaksin.

Verkiezing

In Bangkok werd vandaag een tussentijdse verkiezing gehouden voor een parlementszetel. Daarin nam een regeringskandidaat het op tegen een leider van de roodhemdem. Die voerde campagne vanuit de gevangenis, omdat hij verdacht wordt van terroristische activiteiten.

De verkiezing geldt als graadmeter voor de populariteit van de regering. In de peilingen leidt de regeringskandidaat.

Noodtoestand

In een groot deel van Thailand is nog steeds de noodtoestand van kracht. De noodtoestand werd uitgeroepen in april toen er grote demonstraties en bezettingen waren tegen de regering van premier Abhisit. Hij maakt in mei met geweld een einde aan de protesten van de roodhemden.

De roodhemden bezetten het centrum van Bangkok twee maanden lang tot het leger de demonstratie neersloeg. Bij de ongeregeldheden vielen bijna honderd doden. Vrijwel alle leiders van de roodhemden zitten nu gevangen.

STER Reclame