Het is op de meeste plaatsen rustig gebleven na de verloren WK-finale van Oranje. Volgens de politie waren er weinig grote incidenten met teleurgestelde fans.

Pleinen waar grote videoschermen stonden, zoals het Museumplein in Amsterdam, liepen na de wedstrijd snel leeg. De politie had extra mensen ingezet om de terugkeer van de voetbalfans naar huis goed te laten verlopen.

In Den Haag greep de Mobiele Eenheid in op het Jonckbloetplein, omdat daar vernielingen werden aangericht en met vuurwerk werd gegooid. Veertig relschoppers zijn opgepakt.

Ook op de Neude in Utrecht was de sfeer even grimmig. Op andere plaatsen, zoals in Deventer, Zwolle en Apeldoorn, was het soms ook onrustig, maar nergens liep het uit de hand.

Militairen

In Groningen zijn twee militairen opgepakt, omdat ze een portier van een uitgaansgelegenheid zouden hebben mishandeld. Volgens de politie vielen de mannen van 25 en 27 jaar twee vrouwen lastig. De portier sprak hen daarop aan, waarna hij klappen kreeg en de militairen ervandoor gingen.

Ze werden uiteindelijk opgepakt door een paar surveillerende agenten. Volgens de politie hadden de militairen ook een rookpot en twee oefengranaten op zak. Omdat ze voor Defensie werken, zijn ze overgedragen aan de marechaussee.

Treinen

De NS is tevreden over de leegloop uit Amsterdam. Het was druk op het Centraal Station, maar de situatie was "beheersbaar".

Er werden langere treinen ingezet om iedereen Amsterdam uit te krijgen en op het nachtnet van Amsterdam naar andere grote steden reden drie keer zoveel treinen als normaal.

Het plein voor het Centraal Station in Amsterdam werd gedeeltelijk gesloten om de terugkerende mensenmassa te kunnen reguleren. Om de aftocht van de fans zo goed mogelijk te begeleiden, riep de polite extra mankracht in.

STER reclame