NOS VoetbalAangepast

Likkebaarden bij Duitsland-Spanje

Duitsland, tot nu toe de hoogvlieger op het WK, staat woensdag in Durban voor de opgave zich ten koste van Europees kampioen Spanje een weg te banen naar de finale.

De Mannschaft stond al zeven keer in de finale op het wereldtiteltoernooi, voor Spanje zou een plek in de eindstrijd een primeur betekenen. In de EK-finale van 2008 versloeg La Furia Roja de Duitsers met 1-0, maar mondiaal was de vierde plaats in 1950 de hoogste klassering voor de Spanjaarden ooit.

Op voorhand is de halve finale er eentje om bij te likkebaarden. Spanje laat, als het loopt, wervelend, kort combinatiespel zien. Duitsland is lopend en passend in staat om over het hele veld flitsende aanvalspatronen te schilderen.

Wederzijds respect

Net als onze Bert van Marwijk waakt Bundestrainer Joachim Löw voor euforie. "Spanje heeft meer dan één Messi. Ze hebben vele spelers die een duel kunnen beslissen. Daarbij maken ze nauwelijks fouten."

Omgekeerd is het respect minstens even groot. "Geweldige ploeg, misschien wel de beste van het WK", roemt keeper Iker Casillas de Duitsers. Toch zal Spanje "het eigen spel spelen", predikt coach Vicente del Bosque.

Vermoedelijke opstellingen:

Duitsland: Manuel Neuer, Arne Friedrich, Per Mertesacker, Jérome Boateng, Philipp Lahm, Sami Khedira, Bastian Schweinsteiger, Mesut Özil, Toni Kroos, Lukas Podolski, Miroslav Klose. Spanje: Iker Casillas, Sergio Ramos, Gerard Piqué, Carles Puyol, Joan Capdevilla, Sergio Busquets, Xavi, Xabi Alonso, Andres Iniesta, Fernando Torres, David Villa.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl