NOS NieuwsAangepast

Interpol roept hulp publiek in

De internationale politieorganisatie Interpol heeft 26 'most wanted' personen op internet geplaatst in de hoop dat zij hulp van het publiek krijgt bij het opsporen.

Onder hen bevindt zich ook een Nederlander: Evert Sijahailatua wordt gezocht in verband met een poging tot liquidatie in Amsterdam. Hij staat ook op de Nederlandse opsporingslijst, die de politie in januari online zette.

Over vier gezochten op de internationale lijst meldt Interpol dat zij zich mogelijk in Nederland ophouden. Het zijn een van kinderverkrachting verdachte Amerikaan, een van moord verdachte Ier, een van drugshandel verdachte Zweed en een van fraude verdachte man die zowel de Britse als de Zuid-Afrikaanse nationaliteit heeft.

Niet nauwkeurig

De informatie op de site van Interpol over Sijahailatua's zaak is niet erg nauwkeurig. De politie-organisatie meldt dat Sijahailatua wordt verdacht van de moord op een man in de 'Marlon area' van Amsterdam. Dat betekent dat de man wordt gezocht voor de poging tot moord op Marlon D., in Amsterdam-West.

D. werd vorig jaar augustus vanuit een rijdende auto onder vuur genomen en diverse malen geraakt. Toch overleefde hij de aanslag. Drie vermoedelijke handlangers van Sijahailatua zitten al geruime tijd vast, in afwachting van hun proces.

Sociale netwerksites

Interpol zegt over driehonderd gezochten nieuwe informatie te hebben ontvangen. Over de 26 op de 'publiekslijst' zijn geen nieuwe gegevens boven water gekomen. Interpol vraagt het publiek de ogen ook open te houden op sociale netwerksites als Facebook, omdat voortvluchtigen ook daar zouden kunnen opduiken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl