Drugsonderzeeër gevonden in Ecuador

Aangepast

De Ecuadoriaanse politie en Amerikaanse drugsbestrijders hebben in de Zuid-Amerikaanse jungle een enorme onderzeeër gevonden die was bedoeld om drugs naar de VS te smokkelen. De onderzeeboot, die liep op diesel en accu's, was compleet uitgerust met periscoop en zuurstoftanks.

Het vaartuig was dertig meter lang en negen meter hoog, waardoor het plaats bood aan vele tonnen cocaïne.

De in schutkleuren geverfde onderzeeër werd ontdekt in een geïmproviseerd droogdok in de jungle op de Ecuadoriaans-Colombiaanse grens, nabij een rivier die naar de Stille Oceaan leidt. In de buurt was huisvesting voor een tiental arbeiders. Eén persoon is opgepakt.

Ernstige ontwikkeling

Volgens de politie werd het vaartuig ontdekt voordat het de eerste reis had kunnen maken. Het is niet duidelijk hoe ver de onderzeeër precies zou kunnen hebben gevaren, maar de Amerikaanse kust moet zeker binnen bereik hebben gelegen.

Hoewel in het verleden wel vaker onderzeebootjes vol drugs werden onderschept, noemen Amerikaanse drugsexperts dit een ernstige ontwikkeling, omdat het schip zo groot en geraffineerd was. Ze raden de politie aan voortaan actief te gaan zoeken naar andere drugsonderzeeërs.

STER Reclame