NPS, Teleac en RVU verder als NTR

Aangepast

De omroepen NPS, Teleac en RVU gaan samen verder onder de naam NTR. NPS-directeur Joop Daalmeijer krijgt voorlopig de leiding bij de nieuwe omroep.

NTR zegt dat door de fusie veel geld wordt bespaard op organisatie en gebouwen. Daardoor blijft er volgens Daalmeijer meer geld over voor programma's.

De naam NTR is een samenstelling van de beginletters van de drie omroepen die in de nieuwe organisatie opgaan. De omroep begint op 1 september met uitzenden.

Afslanken

Het aantal gedwongen ontslagen blijft door de fusie beperkt tot hooguit zes. De drie omroepen moesten al flink afslanken.

De NPS zou vanaf september veel minder geld krijgen door een herverdeling van het totale omroepbudget. Ook Teleac en RVU moesten hun kosten drukken om nog aan de normen voor subsidie te voldoen.

Geen leden

De omroepen hebben gemeen dat ze geen leden hebben en dat hun taken in de wet staan. Dat geldt straks ook voor de NTR. De nieuwe omroep legt zich toe op cultuur, informatie en onderwijs. Samen met de NOS maakt de nieuwe omroep vanaf 6 september het programma Nieuwsuur, de opvolger van NOVA.

STER Reclame