Zeven Franse campings verwoest door noodweer

time icon Aangepast

Nu het water in de Zuid-Franse provincie Var zakt, wordt duidelijk hoe groot de schade is die de overstromingen hebben aangericht. Veel binnenwegen zijn onbegaanbaar en zeven campings zijn verwoest.

De stad Draguignan, zo'n 60 kilometer ten noordoosten van Toulon, is het zwaarst getroffen. Veel scholen en universiteiten bleven daar vandaag dicht. De Franse president Sarkozy bezoekt het gebied maandag.

Dodental

Het noodweer van afgelopen dinsdag heeft tot dusver aan 25 mensen het leven gekost, voornamelijk ouderen die in hun auto of woning werden verrast door het wassende water en de modderstromen. De lokale autoriteiten houden rekening met een hoger dodental, omdat nog niet overal naar slachtoffers kan worden gezocht.

Er worden nog dertien personen vermist. De Franse tv-zender TF1 meldt dat onder de vermisten een Nederlands echtpaar is, maar de Nederlandse consul in Frankrijk zegt dat het paar terecht is. De autoriteiten zijn nog wel op zoek naar een Nederlandse man die ten tijde van de overstroming in de Var was, maar het kan ook zijn dat hij is doorgereisd.

Bezittingen

De Nederlandse toeristen die zijn gedupeerd, mogen morgen om 10.00 uur terug naar de camping waarop ze stonden, om te kijken of er nog iets over is van hun bezittingen.

Sommigen proberen de camping vandaag al op te komen, omdat ze niet langer willen wachten. "We kijken hoever we komen", zegt een Nederlandse vrouw. "We willen allemaal dolgraag naar huis, maar het kan niet op dit moment. We moeten eerst onze eigendommen zien terug te vinden voor de verzekering, eerder mag je niet weg."

STER Reclame