Frans noodweer treft Nederlanders

Aangepast

In Zuid-Frankrijk zijn ongeveer 400 Nederlandse gezinnen in problemen gekomen door het noodweer. Bij de ANWB Alarmcentrale zijn 150 meldingen binnengekomen van mensen van wie de auto, caravan of tent is weggespoeld. Naar verluidt zijn er geen Nederlanders gewond geraakt.

Vanavond om 21.00 uur vertrekken twee hulpverleners van Eurocross Assistance vanaf Schiphol richting Marseille om Nederlanders in Frankrijk bij te staan.

De ANWB stuurt vanuit het steunpunt in Lyon twee medewerkers naar het gebied om Nederlandse toeristen die in de problemen zijn gekomen te helpen. Naar verwachting komen ze daar morgenochtend aan.

Fréjus

In Fréjus zijn vannacht van drie ondergelopen campings tien Nederlanders geëvacueerd. Ze zijn ondergebracht in een sporthal. Al hun spullen liggen in het water en hun auto's zijn weggespoeld. Voor velen betekent dit het einde van hun vakantie.

NOS-ooggetuige Leo van der Poel vertelt op Radio 1 dat hij ternauwernood ontsnapt is aan overstroming op een camping in Rochebrune. "We stonden op een camping aan een rivier. Gisterenavond na 21.00 uur begon het water zo snel te stijgen dat we zo snel mogelijk van de camping af moesten zien te komen."

Met achterlating van de voortent kon Leo van der Poel nog net op tijd met zijn caravan de camping verlaten om naar het hoger gelegen dorp Rochebrune te rijden. Daar moet hij blijven tot het water voldoende gezakt is, want de wegen in het dal staan nog steeds blank.

Stroom

Het noodweer aan de Franse Côte d'Azur heeft aan zeker vijftien mensen het leven gekost. Twaalf mensen worden nog vermist.

De problemen deden zich vooral voor rond de stad Draguignan. Tienduizenden mensen zitten er nu zonder stroom en sommige scholen zijn gesloten.

STER Reclame