1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS VoetbalAangepast

Big 5: mooiste WK-momenten

Wat waren de mooiste momenten van het WK? Een maand lang hield de NOS in het WK-journaal de meest indrukwekkende acties, de beste goals en de meest opvallende gebeurtenissen bij.

De 'Big 5', vernoemd naar de vijf dieren die je gezien móet hebben in Zuid-Afrika, kreeg iedere dag een nieuw tintje.

Hugo Borst liet dagelijks één moment uit de Top 5 sneuvelen om er een ander in te kunnen stoppen. Tenminste als het publiek het met hem eens was. Daarnaast had elke dag één speciale gast de eer om een nieuw fragment in de Big 5 te zetten.

De uiteindelijke Big 5 Olifant Giooooooal. Misschien wel de mooiste goal van het WK: de 1-0 van Giovanni van Bronckhorst tegen Uruguay. Hugo Borst gunde de schitterende knal in de kruising een plaatsje in de Big 5.

Neushoorn Viva Iniesta. Het moment was eigenlijk geen enkele Nederlander graag terugziet: de winnende goal van Andres Iniesta tijdens de WK-finale. Jan Mulder koos het fragment toch, vanwege de verdedigende actie van Rafael van der Vaart. Mulder ziet hem veel liever in zijn creatieve, aanvallende rol op het middenveld.

Luipaard Het Blattertje. De zuivere treffer van Frank Lampard in het duel met Duitsland werd niet gezien door de scheidsrechter. De roep om elektronische hulpmiddelen wordt steeds luider, maar FIFA-baas Sepp Blatter wil er niet aan. Wederom een keuze van Hugo Borst.

LeeuwUitstekelenburg. Maarten Stekelenburg houdt Oranje met een fantastische redding op de been tegen Brazilië. Een keuze van Hugo Borst.

Buffel Algerijnse vuvuzela. Daar is-ie weer: het hilarische filmpje met de twee Algerijnse voetbalfans en een vuvuzela...

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl