NOS NieuwsAangepast

Deskundigen verdeeld over Benno L.

De reclassering en gedragsdeskundigen zijn verdeeld over de vraag hoe Benno L. moet worden behandeld. De Bossche zwemschoolhouder L. staat in Den Bosch terecht omdat hij tientallen meisjes seksueel misbruikte.

De reclassering vindt dat L. in een kliniek moet worden opgenomen omdat hij na zijn vrijlating anders opnieuw zedendelicten begaat. Een psycholoog en een psychiater vinden een poliklinische behandeling afdoende, onder meer omdat hij bereid is medicijnen te gebruiken. De psycholoog is ook tegen tbs omdat na alle publiciteit niemand L. met verlof zou durven sturen. Tbs verandert dan in levenslang, zei ze.

Strafmaat

Woensdag gaat het proces verder met het requisitoir van de officier van justitie. Dan moet blijken welke straf het OM gaat eisen tegen Benno L.

Op basis van de zaken waarvan hij nu wordt verdacht, zoals pogingen tot verkrachting, pogingen tot seksueel binnendringen en misbruik van tientallen meisjes, kan hij tot maximaal twaalf jaar gevangenisstraf krijgen. Het kan ook zijn dat het OM gaat voor tbs met dwangverpleging.

Vrijdag houdt de advocaat van Benno L. zijn pleidooi. Hij zal dan reageren op het verhaal van het OM.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl