De hamstringblessure die Arjen Robben zaterdag in het oefenduel met Hongarije opliep is minder ernstig dan in eerste instantie werd gevreesd.

De aanvaller van Bayern München werd zondag nader onderzocht in het Erasmus-ziekenhuis in Rotterdam en daarbij kwam aan het licht dat hij een scheurtje in zijn linkerhamstring heeft.

Bondscoach Bert van Marwijk liet weten voorlopig geen vervanger op te roepen om Robben alle kans te geven om tijdens het WK nog aan te sluiten. De komende dagen wordt besloten wanneer Robben van Nederland naar Zuid-Afrika zal reizen om zich te voegen bij de selectie, die daar zondagochtend arriveerde.

Optimisme bij Robben

Robben zei in Studio Voetbal dat hij zich door fysiotherapeut Dick van Toorn zal laten behandelen om extra snel te herstellen van zijn blessure.

"Als je het rustig laat genezen ga je naar de vier tot zes weken toe. Daarom heb ik nu andere middelen nodig", sprak Robben. "Ik heb goede ervaringen met Van Toorn, hij heeft me eerder geholpen."

"Ik heb er het volste vertrouwen in dat hij mij klaar gaat maken voor het WK", toonde hij zijn optimisme. "Ik weet dat hij tot veel in staat is, eventueel kan het in een week weer goed zijn. Aan mij zal het niet liggen",aldus Robben. "Ik wil er gewoon graag bij zijn als we daar wereldkampioen worden."

STER reclame