De lijsttrekker van de ChristenUnie Rouvoet nuanceert zijn uitspraken over homo's met een relatie op de kandidatenlijst van zijn partij.

Woensdag zei Rouvoet dat het kandidaat-Kamerlid Jonathan van der Geer waarschijnlijk niet op de lijst was gekomen als hij een vriend had gehad. Van der Geer is de eerste homo binnen de ChristenUnie die openlijk voor zijn geaardheid uitkomt. Hij is homoseksueel, maar heeft geen relatie.

Spijt

Rouvoet maakte in het televisieprogramma van Paul Rosenmöller duidelijk dat het algemeen beleid binnen de ChristenUnie is om samenwonende homo's niet op een kandidatenlijst te plaatsen. Rouvoet heeft daar nu spijt van.

"Ik heb het teruggekregen en aan de hand daarvan en gezien de reacties merk ik dat ik het te veel heb gebracht alsof ik een algemene beleidslijn of een partijkader naar voren bracht", aldus Rouvoet in het dagblad Trouw.

Het eindoordeel is echter aan de selectiecommissie van de kandidaten. "Ik vind het erg vervelend hoe het is gegaan", aldus Rouvoet.

Moedig

"En dat terwijl ik eigenlijk wilde benadrukken dat ik het zo moedig vond dat Jonathan er zo mee voor de draad is gekomen. Dát wilde ik tot uitdrukking brengen".

Van der Geer staat nummer 41 op de lijst.

STER reclame