Kandidaat-Kamerlid voor de ChristenUnie Jonathan van der Geer was waarschijnlijk niet als eerste homo op de kandidatenlijst van zijn partij terechtgekomen als hij een vriend had gehad. Dat zei ChristenUnie-lijsttrekker Rouvoet woensdag voor de IKON-televisie tegen Paul Rösenmuller.

Van der Geer (25) staat op nummer 41 van de kandidatenlijst van de ChristenUnie. Toen hij zich kandideerde was zijn homoseksualiteit bekend binnen de partij.

"Partijen als GroenLinks, D66 en de VVD kunnen zich niet voorstellen dat er mensen zijn die zeggen: ik ben homo, ik kies ervoor om de rest van mijn leven alleen te zijn. Deze keuze vraagt om bewondering en empathie. Voor een christen is zijn geloofsrelatie met God leidend voor de keuzes die hij maakt," zei Van der Geer vorige week in de Volkskrant.

Visie

"Wij hechten aan het huwelijk als verbond tussen man en vrouw. Dat hangt samen met onze Bijbelse visie," zei Rouvoet woensdag. Hij noemde Van der Geer 'moedig'. Volgens de ChristenUnie-leider voelt Van der Geer zich als homo en als christen thuis bij de ChristenUnie en deelt hij de opvattingen van de partij over het homohuwelijk.

STER reclame