NOS NieuwsAangepast

Joran verdachte in moordzaak Peru

Joran van der Sloot wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op een 21-jarige vrouw in Peru. Buitenlandse Zaken in Den Haag en het Openbaar Ministerie op Aruba melden dat hij voortvluchtig is en dat Interpol hem zoekt.

De vrouw, Stephany Tatiana Flores Ramirez, werd dood gevonden in een met bloed besmeurde hotelkamer in de wijk Miraflores. De kamer stond op naam van Van der Sloot. Het slachtoffer is de dochter van zakenman en autocoureur Ricardo Flores.

Pokertoernooi

Joran van der Sloot was op 14 mei via Colombia naar Peru gereisd waar hij afgelopen weekeinde meedeed aan een pokertoernooi. Hij was daar zondag nog, toen de vrouw werd vermoord. Maandag is hij over land van Peru naar Chili gereisd en sindsdien is hij spoorloos.

Afgelopen weekeinde is Joran met het slachtoffer gezien in Miraflores. Joran en het slachtoffer zijn samen te zien op bewakingscamera's van het hotel en een casino. Een hotelmedewerker heeft de twee samen Jorans kamer binnen zien gaan. Wanneer dat precies was, is onduidelijk.

Op een persconferentie in Peru is verklaard dat Van der Sloot (22) de belangrijkste verdachte is.

Natalee Holloway

Joran van der Sloot was lang in beeld in de zaak van de op Aruba vermiste Natalee Holloway. Het Amerikaanse meisje verdween bijna precies vijf jaar geleden op 30 mei 2005, tijdens een vakantie op Aruba.

Ricardo Flores, de vader van het slachtoffer, over de moord en de mogelijke betrokkenheid van Van der Sloot.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl