De VVD overweegt naar de Raad voor de Journalistiek te stappen als de Evangelische Omroep vasthoudt aan de uitzending van Netwerk van gisteravond. Dat heeft VVD-Kamerlid Halbe Zijlstra gezegd in een videochat bij de NOS.

Zijlstra vindt dat de EO met de uitzending van Netwerk een stap te ver is gegaan. "Wij hebben de EO 's middags gewezen op fouten in de berekeningen die de redactie wilde gebruiken", zei Zijlstra. "Als daar niets mee gedaan wordt, ben je journalistiek verkeerd bezig."

De EO heeft op haar beurt excuses geëist van VVD-leider Rutte. Die noemde de werkwijze van Netwerk "tendentieuze journalistiek".

Hypotheekrenteaftrek

Zijlstra gaf in de NOS-videochat antwoorden op vragen die kijkers via het YouTube-kanaal van de NOS hebben ingestuurd.

Het Kamerlid weigerde in de chat opnieuw om de hypotheekrenteaftrek een breekpunt voor de VVD te noemen. Wel herhaalde hij niet aan 'de HRA' te morrelen.

Volgende chat

De volgende NOS-videochat in de aanloop naar de verkiezingen is maandag, na het Journaal van 12 uur. Dan is PvdA-Kamerlid Martijn van Dam te gast.

Dinsdag 1 juni beantwoordt SGP-lijsttrekker Kees van der Staaij uw vragen en woensdag 2 juni schuift Sadet Karabulut van de SP aan.

STER reclame