OPROEP: Help NOS Net de feiten te checken

Aangepast

Tijdens de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni gaat NOS Net aan 'fact-checking' doen. Dat betekent concreet dat wij de komende weken beweringen van politieke partijen en hun vertegenwoordigers gaan testen op waarheidsgehalte.

Wij willen u vragen of u ons daarbij zou willen helpen, zeker als u iemand bent met een bijzondere (ervarings)deskundigheid. Loopt u tegen uitspraken van politici op waarvan u zich afvraagt of die wel kloppen, of weet u zeker dat die niet stroken met de waarheid, stuur dan alstublieft onmiddellijk een mail naar nosnet@nos.nl. Onder vermelding van 'fact-checking' in het onderwerpveld.

Wat is NOS Net?

NOS Net is een project waarmee de NOS via internet probeert zoveel mogelijk kennis te vergaren onder ervaringsdeskundigen op een bepaald gebied. Kennis waar wij nu niet over beschikken.

De NOSwil (nog) veel meer weten over alles wat er in het land gebeurt. NOS Net is een netwerk van mensen die de NOS daarbij kunnen helpen, omdat ze in de dagelijkse praktijk kennis of ervaring hebben op een bepaald terrein. De NOS stelt u (met enige regelmaat) een aantal vragen. U vertelt ons wat u weet, niet wat u vindt. Zo kan de NOS (nog) meer grip krijgen op de feiten en daarmee het nieuwsaanbod verbeteren.

Waarom zou u de NOS helpen? Omdat u iets weet dat wij niet weten. Omdat u eigenzinnig tegen bepaalde ontwikkelingen aankijkt en deze graag op de journalistieke agenda wilt hebben. Omdat u het leuk vindt uw kennis met de NOS te delen en eventueel uw bijdrage gepubliceerd te zien op NOS.nl of op radio en tv.

Wat vragen wij u precies?Om ons te vertellen wat u weet (niet wat u vindt), over wat u ziet en meemaakt of waar u tegenaan loopt. Om ons te schrijven, en ons eventueel ook foto's, video's en geluidsopnames te sturen als die het verslag versterken.

Stuur hier uw aanmelding.

Klik hier voor informatie en voorwaarden over NOS Net.

STER Reclame