NOS NieuwsAangepast

NOS-correspondent geraakt door kogel Thais leger

Het Thaise leger heeft de aanval ingezet op het kamp van de roodhemden in het centrum van Bangkok. Er zijn traangasgranaten afgevuurd op de mensen bij de ingang van de bezette wijk. Ook is er vanaf hoge posities met scherp geschoten.

Michel Maas geraakt

Er zijn zeker vier betogers gedood. Ook een Italiaanse journalist zou om het leven zijn gekomen. Een aantal andere journalisten is gewond geraakt, Onder hen is NOS-correspondent Michel Maas. Hij is in zijn schouder geraakt, maar liet zelf weten dat het naar omstandigheden goed met hem gaat.

Maas vertelde vanochtend kort voor hij werd geraakt dat er flink werd geschoten in het kamp. Dat gebeurde op zo'n 200 meter bij hem vandaan. Waar de kogels vandaan komen, is niet duidelijk. Maas vertelde dat er doden en gewonden worden afgevoerd.

Ultimatum

De afgelopen dagen vonden er op de achtergrond wel gesprekken plaats tussen de leiders van de roodhemden en de regering, maar die leverden niets op.

Afgelopen maandag om drie uur liep een ultimatum af van de regering met de oproep aan de roodhemden om het zakencentrum van Bangkok te verlaten. Na het aflopen van het ultimatum gebeurde er niets.

Bij de onlusten van de afgelopen week werden 37 mensen gedood.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl