Sparta degradeert uit eredivisie

Excelsior keert na twee jaar terug in de eredivisie. Het versloeg in de derde ronde van de play offs Sparta, dat na vijf seizoenen degradeert.

Na de 0-0 van afgelopen donderdag op Woudestein eindigde de return op Het Kasteel na een uiterst bizar slot in 1-1.

Het duel tussen de twee Rotterdamse clubs, waarin Sparta het meest in balbezit was maar Excelsior de beste kansen kreeg, was lang niet om aan te zien. De slotfase, met daarin een hoofdrol voor Guyon Fernandez, vergoedde echter alles. De aanvaller van Excelsior schoot vier minuten voor tijd náást vanaf de penaltystip en zag tot zijn afgrijzen Sparta kort daarna in blessuretijd op een cruciale voorsprong komen dankzij Rydell Poepon.

Fernandez veranderde echter vervolgens van schlemiel in held door na 94 minuten de 1-1 te maken.