ANWB: Ruben uitstekend verzorgd

time icon Aangepast

Een team van de ANWB is aangekomen in Libië om Ruben op te halen. De 9-jarige is de enige die de vliegtuigcrash heeft overleefd.

Volgens het ANWB-team wordt hij uitstekend verzorgd door de artsen in het Libische ziekenhuis.

Het medisch dossier van Ruben is naar Nederland gestuurd, zodat Nederlandse artsen samen met hun Libische collega's kunnen bepalen wanneer hij terug naar Nederland kan. Mogelijk is dat morgen of overmorgen. Het is onduidelijk of Ruben weet dat zijn ouders en broer de crash niet hebben overleefd.

Eerder kwamen een oom en een tante van Ruben in Libië aan om hem bij te staan. Ruben glimlachte toen zijn familie binnenkwam, liet een woordvoerder van de ambassade in Libië weten.

Stabiel

Ruben is volgens zijn arts aanspreekbaar. Hij is geopereerd aan dubbele breuken aan zijn voeten. Zijn toestand is stabiel.

"Zodra zijn gezondheidstoestand het toelaat zal hij naar Nederland gebracht worden", laat een woordvoerder weten.

Familie

Voorafgaand de operatie kon Ruben niets zeggen, maar daarna heeft hij gepraat op de intensive care van een ziekenhuis in Tripoli. "Na de operatie kon hij praten en zijn naam zeggen", zegt chirurg Sadiq Bendallah.

Bendallah heeft niet gevraagd of hij met familie in het toestel zat. "We hebben niet veel met hem gesproken omdat hij aan het bijkomen was van de operatie. We waren al tevreden met een paar woorden."

Eerder werd al gemeld dat het jongetje twee keer "Holland" had geroepen. Bendallah had na de operatie gezegd dat de jongen "Robin of zoiets" heette.

STER Reclame