Staatssecretaris De Vries van Defensie erkent dat hij vanwege een buitenechtelijke relatie met een medewerkster niet meer thuis woont. Enkele weken geleden is hij uit huis gegaan en heeft zijn intrek genomen in een kazerne in Den Haag.

Hij betreurt de gang van zaken "vooral voor mijn gezin en mijn naaste omgeving", zo laat hij in een verklaring weten.

De volledige verklaring luidt:

"In reactie op de berichten in de media zou ik kort willen aangeven dat er inderdaad al enige tijd sprake is van problemen in mijn privésituatie en dat ik al enkele weken uit huis ben. Dat dit nu op deze wijze naar buiten is gekomen betreur ik, vooral voor mijn gezin en naaste omgeving. Ik erken dat de oorzaak is gelegen in een relatie op de werkvloer. Om die reden is al eerder besloten deze werkverhouding te beëindigen. Ik wil de komende tijd gebruiken om te zoeken naar een goede oplossing voor onze privésituatie. Ik hoop dat dit wordt gerespecteerd. Om die reden zal ik een stap terug doen in mijn media- en campagneactiviteiten. Wel zal ik mijn werk als demissionair staatssecretaris voortzetten."

De medewerkster van Defensie heeft inmiddels een andere functie gekregen. De Vries blijft zijn werk doen. CDA-leider Balkenende gunt De Vries de tijd om zijn zaak op een rijtje te zetten.

Veiligheidsredenen

De Vries zit in een kazerne, omdat vanwege veiligheidsredenen niet elke huisvesting geschikt is.

Het is nog onduidelijk hoe lang de CDA-bewindsman in de kazerne zal verblijven. Op dit moment is zijn verblijf nog gratis, maar als zijn verblijf 'structureel' wordt, zal er wel een financiële vergoeding tegenover moeten staan, stelt het ministerie.

De kazerne is een openbare officierslegering. Het gedeelte waarin De Vries verblijft is een kleine zelfstandige studio, met eigen sanitair en kitchenette.

STER reclame