De staking van de vuilnisophalers in Amsterdam en in Utrecht is met een week verlengd, zo hebben de bonden besloten. De stakers willen nu doorgaan met hun acties tot en met woensdag 19 mei.

Oorsponkelijk zou de staking morgen aflopen, maar de vuilnismannen willen doorgaan tot er een nieuwe cao is.

Nieuwe stakingen van gemeentepersoneel staan gepland voor Naaldwijk, Purmerend en Hoorn. Ook in Den Haag zullen nieuwe acties worden gehouden.

Verslonzen

In Amsterdam en Utrecht stapelt het vuil zich intussen op. Mensen blijven vuilniszakken buiten zetten, soms opengekrabd door dieren. Ook in uitgaansgebieden verslonst de straat.

Heeft u foto's van het vuil op straat? Mail ze.

Toch is er volgens de GGD nog geen gevaar voor de volksgezondheid. Daarvoor is het nog niet warm genoeg. Gemeenten houden de situatie goed in de gaten.

Nieuw overleg

Vanavond overleggen de vakbonden en de gemeenten weer over een nieuwe cao. De Abvakabo heeft al aangegeven niet veel te verwachten van die gesprekken. De gemeenten blijven waarschijnlijk tegen een loonsverhoging.

Op 1 juli staat een landelijke actiedag gepland. Dan is de oude cao precies een jaar verlopen. De cao geldt voor circa 180.000 gemeenteambtenaren.

STER reclame