Roda op valreep langs Heracles

time icon Aangepast

Heracles Almelo-Roda JC 1-2 (0-0) 1-0 Darl Douglas (62.) 1-1 Antoine van der Linden (80./e.d.) 1-2 Boldizsar Bodor (90.+2.)

Roda JC heeft ten koste van Heracles de tweede ronde van de play-offs om een ticket voor Europees voetbal bereikt.

Na de 1-1 van donderdag won de ploeg uit Kerkrade in Almelo met 2-1 door een treffer van Boldizsar Bodor in de extra tijd.

Heracles had tachtig minuten lang het beste van het spel. De thuisploeg was agressief en zette Roda constant onder druk.

Nadat Bas Dost, Marko Vejinovic en Willy Overtoom voor rust prima kansen gemist hadden, schoot Darl Douglas na een uur via het been van Davy De Fauw wel raak.

Tien minuten voor tijd kwam Roda via een eigen doelpunt van Antoine Van der Linden langszij. Heracles was de weg kwijt en zag Bodor vlak voor tijd 2-1 maken.

Teleurstelling

De klap van de nederlaag hard aan bij Heracles. "Wat een ontgoocheling," stamelde voorzitter Jan Smit na de uitschakeling van de Almeloƫrs in de play-offs om Europees voetbal.

Ook bij trainer Gertjan Verbeek was de teleurstelling groot. De scheidende coach, volgend seizoen in dienst van AZ, had na een fantastisch jaar graag met een 'prijs' afscheid genomen van Heracles.

Terugkijken op het succesvolle seizoen wilde Verbeek niet. "Daar staat mijn hoofd nu niet naar. Dat komt nog wel. Daarvoor is de teleurstelling nu te groot." De coach wilde nog wel kwijt dat hij trots is op de prestaties die zijn ploeg afgelopen seizoen heeft geleverd.

Volwassen voetbal

Harm van Veldhoven, de trainer van Roda JC, kon zijn geluk niet op nadat zijn ploeg de finale had bereikt van de play-offs.

"We hebben gedurende het seizoen grote stappen gemaakt," aldus Van Veldhoven.

"We spelen heel volwassen voetbal. Ik ben trots op de spelers, trots op de club. We hebben ook in magere tijden de rust bewaard. En dan zie je hoe raar het kan lopen in de voetbalwereld. Het ene jaar moet je knokken tegen degradatie, het andere jaar doe je ineens mee om Europees voetbal."

STER Reclame