Sparta mazzelt tegen Helmond Sport

Sparta heeft nog steeds kans om in de eredivsie te blijven. De ploeg van trainer Aad de Mos won op het Kasteel in de tweede ronde van de play-offs om promotie/degradatie van Helmond Sport: 2-0.

Treffers van Rydell Poepon en Charles Dissels diep in de tweede helft waren voldoende om de 1-2 nederlaag van afgelopen donderdag in Helmond goed te maken.

De zege van Sparta was onverdiend, want Helmond Sport speelde beter en miste enkele grote kansen. De ploeg van Jurgen Streppel had ook pech toen Jeffrey Altheer halverwege de tweede helft, bij een stand van 0-0, de bal op de lat kopte.

Bij Sparta kon Nick Viergever er in de slotminuten af na zijn tweede gele kaart.

Willem II langs Eindhoven

Willem II heeft de eerste horde in de strijd om lijfsbehoud genomen. De ploeg uit Tilburg bereikte de derde ronde van de play-offs door FC Eindhoven uit te schakelen.

Na de 2-1 zege van donderdag had Willem II thuis genoeg aan 1-1.

De bezoekers hadden aanvankelijk het initiatief, maar het vernuft ontbrak om Willem II aan het wankelen te krijgen. Tien minuten voor rust zette Gerson Sheotahul Willem II op 1-0 met een rake kopbal.

In de tweede helft kwam Willem II goed weg toen Maikel Aerts een penalty van Rochdi Achenteh stopte. Ruud van der Rijt kopte daarna nog wel de 1-1 binnen, maar na de rode kaart voor FC Eindhoven-doelman Ruud Swinkels was het duel gespeeld.

Go Ahead en Excelsior ook verder

In de volgende ronde treffen de Tilburgers Go Ahead Eagles. De ploeg uit Deventer verloor dan wel met 1-0 van sc Cambuur, maar had het eerste duel met 2-0 gewonnen. Ook Excelsior heeft zich geplaatst voor de laatste ronde van de nacompetitie. De return tegen FC Zwolle werd gewonnen met 4-3 (eerste duel 0-1). Excelsior speelt nu tegen Sparta.