FC Utrecht wint ook in Groningen

time icon Aangepast

FC Groningen-FC Utrecht 0-2 (0-1) 0-1 Ricky van Wolfswinkel (38.) 0-2 Nana Asare (81.)

FC Utrecht heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs.

Na de 3-1 thuiszege werd ook uit gewonnen van FC Groningen, nu met 2-0.

Tempo

Beide ploegen deden hetzelfde als in de heenwedstrijd: in een behoorlijk tempo op zoek gaan naar goals. Groningen had meer balbezit, maar uit een tegenstoot viel de 0-1.

Ricky van Wolfswinkel nam de bal knap aan, had niemand meer voor zich en scoorde met een stiftje.

Asare

Het lukte Groningen ondanks een sterke periode kort na de rust niet meer om de spanning terug te brengen. Langzamerhand verdween de overtuiging uit het spel. De beste kansen waren voor FC Utrecht en Asare schoot de 0-2 binnen.

Jasje, dasje, foetsie

Ron Jans toonde zich zondag na zijn laatste wedstrijd in dienst van FC Groningen van zijn meest vrijgevige kant. De 51-jarige oefenmeester nam uitgebreid de tijd om afscheid te nemen van het publiek en stond daarbij diverse persoonlijke eigendommen af.

Zo gaf Jans zijn jasje aan een enthousiaste supporter. "Iemand vroeg om mijn jasje, die heb ik toch niet meer nodig, dus ik heb 'm weggegeven", aldus Jans.

De coach werkte bijna acht jaar als hoofdtrainer van FC Groningen en gaat na de zomer aan de slag bij sc Heerenveen. Bij zijn afscheidsronde door de Euroborg had Jans speciale aandacht voor een jonge fan.

"Dat jongetje had een mail gestuurd naar de club. Toen ik hier nog speelde, 27 jaar geleden, had zijn vader een spandoek met mijn naam erop. Dat heeft hij nu nog steeds. Die jongen vroeg of ik daar mijn handtekening op wilde zetten, dat heb ik natuurlijk gedaan."

STER Reclame