Twente-fans blokkeren A1 rondom Enschede

tijd van publicatie Aangepast

Duizenden voetbalfans hebben de snelweg A1 in beide richtingen geblokkeerd. Ze zijn de weg opgegaan om de spelersbus van FC Twente te verwelkomen.

De ploeg werd voor het eerst in de geschiedenis landskampioen, na een 2-0 overwinning op NAC in Breda.

De politie heeft delen van de snelweg moeten afzetten vanwege gevaar voor ongelukken. In het donker zijn de fans moeilijk te zien. Bij de afslag Borne-West werd iemand geraakt door een auto.

De ANWB heeft automobilisten aangeraden de A1 van en naar Enschede te mijden.

De open bus met Twente-spelers reed met een slakkengang richting Enschede, waar het kampioenschap van de club al de hele middag en avond gevierd is.

Maandag worden de spelers officieel gehuldigd op een groot terrein naast het stadion van FC Twente.

Videoschermen

De politie deed zondagmiddag al een oproep om niet meer naar de binnenstad van Enschede te komen. Het centrum was toen al nauwelijks meer te bereiken.

Duizenden fans hadden zich al voor en tijdens de wedstrijd in het centrum verzameld, waar ze het uitduel met NAC Breda op videoschermen konden volgen.

750 supporters reisden met Twente mee naar Breda; in het eigen Grolsch Veste-stadion keken nog eens 18.000 supporters naar het kampioensduel.

'Hossende menigte'

De stad was na het behalen van het kampioenschap rood gekleurd. Aan de gevels hingen spandoeken en vlaggen. Een politiewoordvoerder sprak van "één hossende menigte".

Er werden 250 agenten ingezet om de orde te handhaven. Er zijn een paar mensen opgepakt omdat ze met vuurwerk gooiden.

STER Reclame