De Kiesraad heeft de nummering bekendgemaakt van de politieke partijen die aan de Tweede Kamerverkiezingen meedoen. De Partij voor de Mens en alle overige aardbewoners heeft lijst 11 gekregen. Nieuw Nederland lijst 12 en Trots op Nederland van Rita Verdonk mag nummer 13 gebruiken.

Woensdag werd al bekend dat in totaal negentien partijen meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni. De hoofdstembureaus van de kieskringen moeten nog hun goedkeuring uitspreken over onder meer de geldigheid van de lijsten en van de partijnamen. Uiterlijk 17 mei wordt bekend welke partijen mogen meedoen aan de verkiezingen.

Op de lijst staan alle partijen die nu in het parlement zitten en acht nieuwe partijen. Dat zijn onder meer de Partij voor Mens en Spirit, Nieuw Nederland, de Piratenpartij en de Partij voor de Mens en Alle Overige Aardbewoners.

De lijst

De nummering van de eerste tien partijen is gebaseerd op de uitslag van de vorige Tweede Kamerverkiezingen. De rest van nummering is bepaald door loting. De bijeenkomst van de Kiesraad was in de Tweede Kamer. In een glazen pot werden de namen van de overige partijen gestopt en die papiertjes werden er vervolgens uitgetrokken.

1. CDA2. PvdA3. SP4. VVD5. PVV6. GroenLinks7. ChristenUnie8. D669. Partij voor de Dieren10. SGP11. P.V.D.M. en alle overige aardbewoners12. Nieuw Nederland13. Trots op Nederland: Lijst Rita Verdonk14. Partij voor Mens en Spirit15. Heel NL16. Partij één17. Blanco Lijst (Feijen, L.L.)18. Piratenpartij19. Evangelische partij van Nederland

Lijstverbindingen

Bij de Tweede-Kamerverkiezingen zijn twee lijstverbindingen: een van de PvdA en GroenLinks en een van de ChristenUnie en de SGP. Dat betekent dat die partijen meer kans maken op restzetels.

STER reclame