Inrichting Nederlands paviljoen te laat af

Aangepast

De inrichting van het Nederlandse paviljoen op de Wereldtentoonstelling in China is niet op tijd af. De tentoonstelling begint vrijdag in Shanghai, maar volgens de Nederlandse coördinator moet een aantal kunstwerken nog worden geplaatst.

Door de problemen met het Europese luchtverkeer zijn de kunstwerken vertraagd. Ook zouden spullen bij de beveiliging van het Expoterrein in de Chinese havenstad stranden, zegt cöordinator Walter van Weelden. "De organisatie verandert steeds de spelregels. Onze spullen die wel op tijd zijn, stranden bij de poort."

Happy Street

Volgens Van Weelden komt de opening van 'Happy Street', het Nederlandse paviljoen, niet in gevaar. "Het gebouw zelf is helemaal klaar", zegt hij. "Maar natuurlijk hadden we liever gehad dat ook de tentoonstelling helemaal af zou zijn."

'Happy Street' is een stijgende en cirkelende straat, met huisjes in verschillende Nederlandse bouwstijlen. Aan het paviljoen wordt sinds januari 2009 gewerkt.

Boymans 

Het Rotterdamse museum Boymans Van Beuningen leent volgende maand een kunstwerk van Wim T. Schippers aan het Nederlandse paviljoen uit. Het kunstwerk 'Het is me wat', een zwevende steen, is tot eind oktober op de Wereldtentoonstelling te zien.

STER Reclame