Politica Rita Verdonk is zaterdag in Den Bosch bekogeld met eieren toen ze bezig was met de opnames van een campagnevideo voor haar partij Trots op Nederland.

Op haar Twitterpagina zegt ze zelf: "Filmopname gedaan voor Trots. Bekogeld met eieren en uitgemaakt voor kankerhoer en racist. Door Marokkaanse jongens natuurlijk."

Niet geraakt

Een politiewoordvoerder meldt echter dat het om één ei ging en dat Verdonk niet is geraakt. "Er was een groep jongeren irritant aanwezig. Er is gescholden en er dreigde een opstootje."

Toen de jongeren werden weggestuurd is er een ei gegooid. De jongeren bleven luidruchtig aanwezig, maar zijn niet opgepakt. De woordvoerder kan niet zeggen waarom ze niet zijn aangehouden. Rita Verdonk heeft nog geen aangifte gedaan, maar kondigde dat vandaag wel aan. De politie heeft de namen van de jongeren genoteerd en heeft de zaak in onderzoek.

Eerder deze maand werden CDA-minister De Jager en de leider van de Britse conservatieve partij, David Cameron, bekogeld met eieren. Zij werden wel geraakt.

 

STER reclame