NOS Nieuws Politiek Aangepast

Rouvoet na 9 juni weer in Tweede Kamer

André Rouvoet blijft na de Tweede Kamerverkiezingen in de Kamer. Dat zei hij bij het congres van zijn partij in Lunteren.

De politiek leider van de ChristenUnie zegt dat hij drie jaar geleden goede redenen had om in het kabinet te gaan zitten en dat hij daar geen spijt van heeft.

Geen ministerspost

Niettemin vindt Rouvoet dat hij na 9 juni niet opnieuw een ministerspost moet aanvaarden, ook als de ChristenUnie in de regering komt. "De komende vier jaar zit deze jongen namens u in de Tweede Kamer", zei hij in zijn toespraak.

Rouvoet is sinds 2007 vicepremier en minister van Jeugd en Gezin. Sinds de val van het kabinet is Rouvoet ook demissionair minister van Onderwijs.

Kandidatenlijst

Op het partijcongres van de ChristenUnie in Lunteren is ook de kandidatenlijst vastgesteld. De partijleden zetten de Kamerleden Cynthia Ortega en Ernst Cramer hoger op de kanidatenlijst dan het partijbestuur wilde.

Ortega stond oorspronkelijk achtste. De leden gaven haar de vijfde plaats. Cramer steeg van de negende naar de zevende plaats.

Nieuwkomer

De eerste nieuwkomer op de lijst is Carola Schouten op plaats zes. Schouten werkt sinds 2006 als beleidsmedewerker voor de Kamerfractie van de ChristenUnie. Ze geldt als financieel-expert.

De verkiezingscongressen zijn live te volgen opPolitiek24. Via deze link kunt u naar het verkiezingscongres van de ChristenUnie kijken. De beelden zijn van de partij zelf.

STER reclame