NOS NieuwsAangepast

Nachtvluchten weer toegestaan boven Nederland

Er mag boven Nederland ook weer 's nachts worden gevlogen. De Inspectie Verkeer en Waterstaat heeft daarvoor toestemming gegeven. Na de heropening van het Europese luchtruim gaf de inspectie in eerste instantie alleen toestemming om te vliegen bij daglicht, zodat piloten de eventuele aswolken konden zien.

Omdat het luchtruim veilig genoeg is, mag er nu ook 's nacht worden gevlogen. De KLM zal dat vannacht nog niet doen, omdat zulke vluchten moeten worden voorbereid. Vandaag voerde de KLM ongeveer de helft van het normale aantal lange-afstandsvluchten uit.

Opgevoerd

De komende dagen wordt dat aantal verder opgevoerd. De Europese luchtverkeersleiding Eurocontrol schat dat er vandaag in het Europese luchtruim 13-duizend vluchten zijn uitgevoerd.

Dat is iets minder dan de helft van een normale dinsdag. Ongeveer driekwart van het luchtruim is weer open. Het was vier dagen dicht vanwege aswolken uit een vulkaan op IJsland, die boven Europa bleven hangen.

Heathrow

Heathrow bij Londen gaat rond 23.00 uur weer volop draaien en Air France wil morgen alle verre vluchten uitvoeren. Volgens Schiphol duurt het nog een paar dagen voordat het vliegverkeer volledig is hervat. Op de kleine vliegvelden in Nederland werden de meeste vluchten vandaag nog geannuleerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl