Songfestivalwinnares Teddy Scholten is op 83-jarige leeftijd overleden. Ze won op 11 maart 1959 het Eurovisiesongfestival in Cannes met het liedje 'Een Beetje'.

Lang niet alle Nederlanders zullen het toen gezien hebben, want er waren nog niet zo veel televisietoestellen verkocht. Toch was ze na de winst op het songfestival immens populair. Een enthousiaste menigte stond haar op te wachten op Schiphol.

In de jaren daarna nam Scholten samen met haar man Henk een aantal platen op, waaronder veel liedjes voor kinderen.

In de jaren 50 en 60 maakten ze tv-programma's zoals de Snip en Snap-revue, het muziekprogramma 'Zaterdagavondakkoorden' en 'Kiekeboe', een programma met een verborgen camera.

Televisiepersoonlijkheid

In 1965 en 1966 presenteerde Scholten het Nationaal Songfestival. Halverwege de jaren zeventig beëindigde Scholten haar zangcarrière. Daarna ging ze werken bij het hoofdbestuur van het Nederlandse Rode Kruis.

Teddy Scholten was een van de eerste echte Nederlandse televisiepersoonlijkheden. De ideale schoondochter, het keurige meisje, met de zoete stem die menig man verlegen maakte. De zangeres is vandaag in besloten kring gecremeerd. 

Vannacht zendt de Tros een eerbetoon uit aan Teddy Scholten om 0.15 uur op Nederland 1.

STER reclame