Pub-bezoeker vindt geheim Harry Potter-script

time icon Aangepast

Een pub-bezoeker heeft in Groot-Brittannië het geheime script van de laatste Harry Potter-film gevonden.

Het 118 pagina's lange draaiboek, met op de voorkant "Vertrouwelijk", lag onder een tafel in een café waar medewerkers van de film een avondje waren uitgeweest. Momenteel wordt in de buurt de laatste hand gelegd aan de opnames van de film.

"Ik kon mijn ogen niet geloven", zegt de vinder. "Ik wist dat de crew hier wel eens komt drinken, maar het is toch wel een blunder dat het hier gewoon blijft liggen."

De vinder leverde het script in bij tabloid The Sun, die zegt dat er grote verschillen zijn met 'De Relieken van de Dood', het boek waar de film op is gebaseerd. Welke precies, weigert de krant te vertellen. "We houden de details geheim, want we willen het plezier van de fans niet vergallen."

Onderzoek

The Sun heeft het draaiboek inmiddels teruggegeven aan Warner Brothers. De filmstudio laat weten dankbaar te zijn dat het script terug is en zegt dat er nu onderzocht wordt hoe het op de vloer van een pub terechtkwam.

Het is niet de eerste keer dat een Potter-script werd verloren: ook in 2003 en 2006 zijn rondslingerende exemplaren gevonden.

De laatste Harry Potter-film zal in tweeën in de bioscoop komen, het eerste deel eind dit jaar, het tweede deel halverwege volgend jaar.

STER Reclame