Van den Heuvel niet langer bondscoach

Aangepast

Michel van den Heuvel vertrekt als bondscoach van de Nederlandse heren.

De KNHB voert een verschil van inzicht in het te voeren beleid op weg naar de Spelen in Londen aan als reden om afscheid van de coach te nemen.

De 45-jarige Ossenaar werd, nadat hij al eerder als assistent-bondscoach en als coach van Jong Oranje had gefungeerd, na de Spelen van Peking hoofdverantwoordelijk voor Oranje als opvolger van Roelant Oltmans.

Grote successen behaalde Oranje onder zijn leiding niet. Na het EK (derde) en de Champions Trophy (vierde) leverde ook het WK in maart geen finaleplaats op. Nederland werd in India weer derde.

Coach geloofde wel in groeiproces In New Delhi bleken de hockeyers de kloof met de absolute top, Australiƫ en Duitsland, nog niet te hebben gedicht.

Toch had Van den Heuvel, die de selectie mondjesmaat verjongde, er op gerekend de klus tot Londen te mogen afmaken. "De ploeg is nu beter in balans dan bij het EK vorig jaar. Ik heb vertrouwen in het groeiproces waarin we ons bevinden."

Ook teammanager Ties Kruize en aanvoerder Teun de Nooijer spraken na de WK beiden nog hun steun voor de coach uit.

De KNHB besliste anders en beraadt zich over de opvolging. De bond denkt voor 1 juni een nieuwe coach te presenteren. Marc Lammers, voormalig bondscoach van de dames, is nadrukkelijk in beeld.

STER Reclame