NOS NieuwsAangepast

Portret Emile Roemer

"Dertig jaar ervaring in de SP. De juiste man", twitterde SP-Kamerlid Van Bommel zodra bekend was dat Emile Roemer zich kandidaat had gesteld als fractieleider.

Emile Roemer (24 augustus 1962) is geboren en getogen in het Brabantse Boxmeer. Hij was de vierde in een gezin met vijf kinderen. Zijn vader werkte als afdelingshoofd op een kantoor.

Na de havo volgde Roemer de Pedagogische Academie in Nijmegen. Hij was vervolgens bijna twintig jaar onderwijzer op een basisschool. In 1980 werd hij lid van de Socialistische Partij.

Keukentafel Op zijn eigen pagina op de site van de Tweede Kamer schrijft hij dat hij de politiek in is gegaan om de wereld te verbeteren. "Thuis aan de keukentafel praatten we vroeger veel over politiek. Op mijn achttiende ging ik voor het eerst met de SP de straat op om actie te voeren. Ik wist: daar hoor ik bij."

Vanaf 1994 voerde hij de tweemansfractie van de partij in Boxmeer aan. Van 1997 tot 2000 was hij lid van het landelijk partijbestuur. Van 2002 tot 2006 was hij wethouder en locoburgemeester in zijn woonplaats.

Kilometerheffing Roemer is sinds november 2006 Kamerlid, met de portefeuille Verkeer en Waterstaat. Hij toonde zich een fervent tegenstander van de kilometerheffing.

Hij was één van de indieners van een motie van wantrouwen tegen staatssecretaris Huizinga over de OV-chipkaart.

Emile Roemer is getrouwd en heeft twee dochters.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl